ეს არის ამბავი კაცზე, რომელმაც თბილისში ჭამა-სმის მუზეუმის შექმნა გადაწყვიტა. ოღონდ ამ მუზეუმში, რომელშიც ნივთები ჯერ კიდევ გროვდება, ვერც საჭმელს ნახავთ და ვერც სასმელს. სამაგიეროდ, გადაეყრებით ნივთებს, რომლებიც ბოლო ასი წლის ამბებს ჰყვებიან – პირველი ქართული ლიმონათების ეტიკეტებსა და ღვინის გასახსნელებს, მენიუს ერთი ცნობილი ნადიმიდან და ათობით ხორცსაკეპ მანქანას და შეფმზარეულის დანებს, თეფშებს სასტუმრო „მაჟესტიკიდან“, სამზარეულოს წიგნების სულ პირველ ქართულ გამოცემებს თუ ძველ აბრებს…